منظور از مهدویت چیست و از چه زمانی آغاز میشود؟
اعتقاد به مهدی موعود مسئله ای است که در تمام ادیان و مذاهب مختلف جهان اعم از وثّنیت، کلیمیّت، مسیحیت، مجوسیت، اسلام و غیره مطرح بوده و هست. بدین معنی که در آخرالزمان، مصلحی ظهور خواهد کرد و به جنایتها و خیانتها و تبعیضهای بشر خاتمه خواهد داد.
آری “اعتقاد به مهدی” نه تنها یک باور اسلامی است، که عنوانی میباشد برای خواسته ها و آرزوهای همه انسانهای دردمند و ستمدیده، با کیش و مذاهب گوناگون، و همچنین بازده الهام فطری مردم است و با همه اختلافاتی که در عقیده و مذهب دارند در یافته اند که برای انسانیّت در روی زمین، روز موعودی خواهد بود که با ظهورش هدف نهایی ادیان الهی تحقق یافته و مسیر آن به دنبال رنجی بسیار، همواری و استواری لازم را می یابد. بنابراین مسئله مهدویت با سابقه ای دیرینه ریشه در مذهب دارد.
اگر چه غیر از قرآن مجید، تمامی کتابهای آسمانی دیگر دستخوش تغییر شده اند، لیکن با این وجود، جملاتی از دستبرد دیگران مصون مانده است که در آنها از آمدن مهدی موعود و مصلح جهانی گفتگو شده است و چون این مطلب به صورت پیشگویی و مربوط به آینده است و مضامین آن در قرآن و روایات متواتر وارد شده است، از این رهگذر مسلّم میشود که این عبارتها از منطق وحس سرچشمه گرفته و از دستبرد انسانها در طول تاریخ در امام مانده است.
از جمله روایات متواتری که به ظهور"مهدی موعود” وعده داده، حدیث معروف نبوی است که فرموده:” اگر از عمر دنیا یک روز بیش باقی نمانده باشد، خداوند آن روز را طولانی می کند تا مردی از امّت و خاندان من که نامش نام من است ظاهر شود و زمین را از عدل و داد پر کند چنانکه از ظلم و ستم پر شده باشد".
(پرسش و پاسخ پیرامون امام زمان، علیرضا رجالی تهرانی)